Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Masa makowa

Masa makowa masa makowa puszka

Masa makowa PROSPONA jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanej wg tradycyjnej receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii.

Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji.

Masa makowa z bakaliami

  • Zawartość maku: nie mniej niż 21%.
  • Ekstrakt: min. 40%.

Masa makowa bez bakalii

  • Zawartość maku: nie mniej niż 26%.
  • Ekstrakt: min. 65%.

Masa makowa z białego maku

  • Zawartość maku: nie mniej niż 26%.
  • Ekstrakt: min. 65%.

Zastosowanie:

  • gotowa tradycyjna masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych
  • dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo- tłuszczowego
  • składnik lodów, kremów i deserów
  • znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak kutia, kluski z makiem, pierogi

Ważne informacje dla klientów przemysłowych:

  • jesteśmy w stanie dostosować produkt do wymagań klientów 
  • pakujemy w zarówno małe opakowania jak i w pojemniki o wadze do 1000 kg
  • gwarantujemy możliwość mechanicznego lub ręcznego dozowania
Owocowe inspiracje Owocowe inspiracje
Do zamrażania
Owocowe inspiracje
Do bezpośredniego użycia
Owocowe inspiracje
Do zapiekania wewnatrz
Owocowe inspiracje
Do zapiekania na zewnątrz
Owocowe inspiracje
Dozowanie ręczne
Owocowe inspiracje
Dozowanie mechaniczne
Lp. Nazwa produktu Opakowanie Termin przydatności Sztuki/ Paleta Euro
1 Masa makowa z bakaliami puszka 3,2 kg 24 miesiące 224
2 Masa makowa z bakaliami puszka 900 g 20 miesięcy 960
3 Masa makowa z bakaliami puszka 400 g 20 miesięcy 1500
4 Masa makowa bez bakalii puszka 3,2 kg 24 miesiące 224
5 Masa makowa bez bakalii wiadro 13 kg 6 miesięcy 55
6 Masa makowa z białego maku wiadro 13 kg 6 miesięcy 55
7 Masa makowa z białego maku puszka 3,2 kg 24 miesiące 224