Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Puree owocowe

Puree owocowe

Prospona w swojej ofercie posiada puree owocowe do którego można zaliczyć puree dyniowe oraz przecier jabłkowy.

Puree dyniowe pasteryzowane (zagęszczone) – to produkt otrzymany poprzez zagęszczanie przecieru dyniowego. Jego intensywny ciemnopomarańczowy kolor sprawia, że jest naturalnym barwnikiem dla szerokiej gamy produktów branży piekarskiej, cukierniczej i gastronomicznej. Przecier jabłkowy – to produkt otrzymany z przetartych owoców jabłka.

Puree dyniowe

  • Sporządzono z 200 g surowca na 100 g gotowego produktu.
  • Ekstrakt: min. 9%.

Zastosowanie:

  •  dodatek koloryzujący i przedłużający świeżość różnych gatunków pieczywa słonego i słodkiego
  • baza dla zup i sosów w gastronomii
  • dodatek do bazy do przyrządzenia sorbetów, lodów mlecznych oraz deserów

Przecier jabłkowy

  • Sporządzono z 100 g jabłka na 100 g gotowego produktu.
  • Ekstrakt: min. 8%.

Zastosowanie:

  • baza do deserów
  • baza do sporządzenia nadzień
  • baza do sporządzenia musu jabłkowego
  • dodatek do ciast
Owocowe inspiracje Owocowe inspiracje
Dozowanie ręczne
Lp. Nazwa produktu Opakowanie Termin przydatności Sztuki/ Paleta Euro
1 Puree dyniowe pasteryzowane (zagęszczone) puszka 3 kg 18 miesięcy 224
2 Puree dyniowe (zagęszczone) wiadro 10 kg 3 miesiące 55
3 Przecier jabłkowy wiadro 11 kg 3 miesiące 55