Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Ciasto wiśniowe na spodzie gryczanym

Ciasto wiśniowe na spodzie gryczanym
  • 225 g margaryny
  • 150 g cukru
  • 6 szt jajek
  • 375 g mąki gryczanej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 115 g mleka

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Nadal miksując dodawać po jednym jajku. Nadal miksując na niskich obrotach dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ciasto wyłożyć do formy 20 x 60. Piec ok. 45 min w temp 175°C. Wystudzić. Frużelinę ® podgrzać. Żelatynę namoczyć i wymieszać z Frużeliną. Wylać na wystudzone ciasto i pozostawić do stężenia. Śmietanę ubić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać pastę ananasową następnie połączyć z ubitą śmietaną. Wyłożyć na żelkę wiśniową. Dekorować owocami kandyzowanymi PROSPONA.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie