Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Rolada jagodowa

Rolada jagodowa
  • 6 jajek
  • 60 ml gorąca woda
  • 180 g cukier kryształ
  • 100 g mąka pszenna

Rolada jagodowa 

Biszkopt: Żółtka utrzeć na puszysta masę z cukrem i gorącą wodą. Wymieszać z mąką. Białka ubić i wymieszać z żółtkami. Krem jagodowy: Śmietaną ubić. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie z pastą jagodową, następnie dodać do ubitej śmietany i dokładnie wymieszać. Krem jagodowy wyłożyć na przestudzony blat biszkoptowy i dokładnie rozprowadzić równą warstwę kremu na całej powierzchni biszkoptu, następnie zwinąć w roladę. Dekorować wg uznania, cukrem pudrem, bitą śmietaną, posypkami owocowymi oraz owocami kandyzowanymi.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie