Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Rolada Królewska

Rolada Królewska

Wyśmienita Rolada Królewska z Szarlotką Jabłka Prażone PROSPONA

Przygotowanie: Przygotować blat biszkoptowy na roladę 40 cm x 30 cm. 10 g żelatyny rozpuścić w 50 ml wody,  dodać do szarlotki z czarną porzeczką, pozostawić do zastygnięcia. Śmietanę ubić. ¼ śmietany odłożyć do dekoracji. Do reszty dodać rozpuszczoną w 50 ml wody resztę żelatyny wraz z wsadem  gruszkowym. Wzdłuż brzegu ,przygotowanego wcześniej biszkoptu wyłożyć ustabilizowaną Szarlotę z czarną porzeczką, zawinąć ,aż biszkopt przykryje całe nadzienie następnie nałożyć śmietanę z pastą gruszkową, zawinąć. Tak przygotowaną roladę udekorować bitą śmietaną i owocami kandyzowanymi PROSPONA.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie