Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Sernik porzeczkowy

Sernik porzeczkowy

Sernik porzeczkowy Frużelina® Owoce leśne w żelu

PRZYGOTOWANIE:Masa serowa porzeczkowa: Żelatynę razem z cukrem rozpuścić w gorącej wodzie. Po przestudzeniu połączyć z masą serową i podzielić na dwie porcje. Do jednej porcji dodać 40 g skoncentrowanej pasty z czarnej porzeczki, do drugiej porcji dodać 20 g skoncentrowanej pasty z czarnej porzeczki. Spód z owoców leśnych: Część Frużeliny® podgrzać. Żelatynę namoczyć i połączyć z podgrzaną Frużeliną®. Dodać pozostałą część Frużeliny® i delikatnie wymieszać. Przygotowanie sernika: Do wyłożonej folią spożywczą formy półkuli lub tortownicy przełożyć masę sernikową z mniejszą zawartością pasty porzeczkowej. Pozostawić do stężenia. Następnie wyłożyć resztę masy serowej z większą zawartością pasty porzeczkowej i pozostawić do stężenia. Przygotowaną Frużelinę® owoce leśne z żelatyną wyłożyć jako ostatnią warstwę. Schłodzić. Gotowy sernik odwrócić i wyjąć z formy. Dekorować Frużeliną® oraz Sosami owocowymi PROSPONA.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie