Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Torcik Mascarpone

Torcik Mascarpone
  • 135g cukru 
  • 2 jaja 
  • 32g cukru wanilinowego 
  • 75g mąki 
  • 18g mąki ziemniaczanej 
  • 3g proszku do pieczenia 
  • 29g żelatyny 
  • 500g serka mascarpone 
  • 500g jogurtu naturalnego 
  • 500g Frużeliny truskawkowej ® PROSPONA

Torcik Mascarpone z Frużeliną PROSPONA

Z białek, 75g cukru i 32g cukru wanilinowego ubić sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tortownicy o średnicy 26cm. Piec przez około 25-30 minut w temperaturze170-180ºC. Frużelinę podgrzać.11g żelatyny rozpuścić w 70g gorącej wody, połączyć z Frużeliną. Odstawić do wystygnięcia. Serek mascarpone utrzeć z 60g cukru, jogurtem oraz rozpuszczoną i wystudzoną żelatyną (18g żelatyny rozpuścić w 100g gorącej wody). Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, a na krem miejscami wystudzoną Frużelinę.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie