Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Tort Karaibski

Tort Karaibski
  • 6 jajek
  • 330 g cukru
  • 260 g mąki
  • 80 g oleju
  • 3 g proszku do pieczenia

Tort Karaibski z Skoncentrowanymi Pastami Owocowymi

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, olej i delikatnie wymieszać. Wylać do tortownicy. Piec ok. 45 min w temp. 180°C. Po ostudzeniu przekroić biszkopt na trzy części. Śmietanę ubić, odważyć 700 g, dodać do niej 20 g uprzednio rozpuszczonej żelatyny wymieszanej z wsadem gruszkowym PROSPONA. Tak przygotowaną śmietanę podzielić na 2 równe części. Do jednej części dodać Frużelinę® ananasową i wyłożyć na pierwszy biszkopt, masę wyrównać, wyłożyć kolejny blat biszkoptowy. Do pozostałych 300 g śmietany dodać rozpuszczoną żelatynę z pastą grejpfrutową PROSPONA i wyłożyć na drugi biszkopt. Przykryć trzecią warstwą blatu biszkoptowego. Całość tortu posmarować odłożoną wcześniej częścią śmietany z pastą gruszkową PROSPONA. Udekorować Owocami Kandyzowanymi PROSPONA, boki obsypać wiórkami kokosowymi.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie