Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Tort Tęczowy

Tort Tęczowy
  • 500 ml śmietana 30%
  • 30 g cukier wanilinowy
  • 12 g żelatyna
  • 80 ml ciepła woda

Przygotowanie:

Według podanej receptury przygotować pięć biszkoptów, każdy z inna pastą owocową (na zdjęciu użyto smaków skoncentrowanej pasty owocowej PROSPONA: ananas, pomarańcza, wiśnia, jagoda, zielone jabłko)Przygotowanie biszkoptów: Białka ubić stopniowo dodając cukier.  Do gotowej bezy przesiać mąkę oraz dodać skoncentrowana pastę owocową. Delikatnie wymieszać do połączenia składników. Piec ok. 10 min w temp 170 °C.Krem śmietankowy:Śmietanę ubić z cukrem dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Wymieszać. Przygotowanym kremem przełożyć biszkopty. Przed podaniem dobrze schłodzić.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie