Prospona - Owocowe inspiracje

Prospona - Owocowe inspiracje http://prospona.pl/wyniki

Deser tęczowy

Deser tęczowy
  • 6 jajek
  • 165 g cukru
  • 170 g mąki tortowej
  • 9 g mąki ziemniaczanej
  • 1,5 g proszku do pieczenia

Deser tęczowy

Białka ubić na sztywną pianę, powoli dosypywać cukier cały czas ubijając. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwileczkę ubijać. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto piec w temperaturze 185°C przez 20 min. Przygotować foremki okragłe. Z upieczonego ciasta wyciąć koła i dopasować do spodu formy. Ubić śmietanę. Do połowy porcji dodać pastę truskawkową PROSPONA, delikatnie wymieszać. Do drugiej części śmietany dodać pastę gruszkową PROSPONA. Masę truskawkową wyłożyć do 1/3 części foremek. Następnie podgrzaną żelatyną połączyć z Frużeliną® jagodową i wyłożyć na wcześniej przygotowaną masę truskawkową. Na stężałą masę jagodową wyłożyć masę gruszkową. Po stężeniu musu dekorować bitą śmietaną roślinną, anżeliką i czereśniami kandyzowanymi PROSPONA.

  • Dodaj do receptur

Wybierz kategorie